ELÄMÄÄ PARATIISISSA

Herään keltaiseen auringon valoon joka kajastaa pimennysverhojen välistä. Muistan olevani yksityisessä Villassa, jonne saavuimme viettämään viimeiset 4 päivää Indonesiassa. Hymy tulee joka aamu kasvoilleni, myös tänäkin aamuna, en voi sille mitään. Petri nukkui Vienon kanssa toisessa makuuhuoneessa ja minä sain valita meren puoleisen huoneen. Halusin palan luxusta matkallemme ja tässä maassa se kannatti kokea, koska hinnat eivät lähentelekään Suomen hintatasoa. Venyttelen makeasti nukutun yön jälkeen ja kömmin keittämään vettä, jotta saisin tarvitsemani kofeiini annostuksen. NesCafe on vallannut myös Indonesian markkinat ja toimii oikein hyvin minun länsimaalaisena herättäjänä. Saadessani käteeni kupin höyryävää mustaa nestettä tepsuttelen ulos. Oma terassi on rakennettu aivan meren rantaan, jossa saan ihastella meren lumoavia kuohuja aamusta iltaan. En ole aiemmin tajunnutkaan, kuinka kovaa ääntä meren aallot saavat aikaan paiskautuessaan matalaan leveään rantaan. Nuo aallot saivat minut illalla levottomaksi. Villan katto on vain heinää, joten äänieristys on hyvin luonnonmukainen, siis mitätön. Pulut ujeltavat, heinäsirkat sirisevät ja kekon käkätys kuuluu tasaisin väliajoin. Koska olemme keskellä ei mitään, vain silmiinkantamattomat riisipellot ympärillä ja kilometrien pituinen rannikko toisella puolella niin illalla pimessä alkoi mielikuvitus leikkiä. Yksin nukkuminen ei tuntunut lainkaan hyvältä idealta sinä yönä, mutta minkäs teet. Yksi sänky olisi ollut aivan liian kapea meille kolmelle. Laitoin lentoneesta saamani korvatulpat korviini ja vuorauduin peiton sisään niin että vain nenä jäi ulkopuolelle. Pian jo uni voitti ja pelko väistyi.


Palaan jostain syystä aina Suomeen unissani ja nimenomaan talvella. Se on hassua kun nukkuu paratiisissa ja näkee unta tavallisista asioista. Usein unissani juoksen jotain karkuun, lennän tai ajan autolla. Tai jostain syystä en pääsekään eteenpäin, auto ei käynnisty tai putoan. Näitä unia olen nähnyt aina, en siis vain nyt elämän muutoksen jälkeen. Mitähän ne merkitsevät? Pitäisi kysyä mummilta, koska mummi tietää aina kaiken. Reissua on nyt takana 4 viikkoa. Helmikuu elettyä elämää paratiisissa. Voih. Päivääkään en vaihtaisi pois. Moni on kysynyt onko aika käynyt pitkäksi. Ei ole. Kyllähän ne päivät kuluvat täällä samanlailla kuin Suomessakin. Olen nauttinut aikatauluttomuudesta. Aamuun on kuulunut pitkä kahvihetki, kävelyä meren rannalla tai treeni, sitten suihkuun, aamupala ja uima-altaalle uimaan ja lukemaan tai kirjoittamaan. Sitten lähdetäänkin etsimään lounasta ja sen jälkeen on pieni lepohetki. Joo saattaa tuntua typerältä levätä levon jälkeen, mutta 33 asteen kuumuus saa ihmisestä mehut tyhjenemään huomattavasti tehokkaammin kuin Suomen ilmasto. Sekä suojelemme itseämme venhempina lapsi-demonin ilmestymiseltä. Kun 5 vuotiaalle tarjoaa tasaisesti ruokaa, aktiviteettia ja lepoa niin demonit ovat poissa! :)
Klo 17 juomme englantilaisittain päivän kahvit. Hassua mutta tästä on tullut tapa. Sitten kenties meren rantaa, netissa surfailua tai muuta puuhailua perheen kanssa ja klo 19 alamme valmistautumaan illalliselle. Siis ruoka rytmittää elämäämme. 


Vielä ei ole aika käynyt pitkäksi. Kyllähän kuitenkin tähän 4 viikkoon on mahtunut 4 eri saarta Indonesiassa, 5 eri hotellia ja paljon nähtävää, koettavaa ja ihania hetkiä. Jos olet seurannut Instagram-tiliäni, niin olet varmaan huomannut, että kamera räpsyy tiuhaan. Näen jokapuolella ympärilläni kauneutta ja hetkiä, jotka haluan ikuistaa. Samalla mukaan tallentuu muistoja matkastamme.


Torstaina siirrymmekin sitten kohti Uutta-Seelantia. Ihana vaihtaa myös maisemia, päästä kokemaan taas jotain uutta. Olemaan enemmän liikkeessä. Haluan ehdottomasti nähdä valaita, delfiinejä ja pingviinejä. Olen odottanut koko elämäni näiden otusten kohtaamista! Maaliskuuhun mahtuu myös minun ja Petrin 15-vuotis vuosipäivä sekä Vienon 6-vuotis synttärit. 

Suvi kiittää
Bali - Indonesiap.s Kiitos muuten blogini upeasta vastaanotosta, jonka annoitte minulle. Tätä uutta blogia on käyty lukemassa jo 8000 kertaa. Kiitos, olen otettu. Love U

Kommentit

Suositut tekstit